Translate

måndag 26 mars 2012

DOM TOG MIN LYXSWIT

Så sitter jag här vid datorn igen, det trodde jag inte. Infann mig kl 7 i morse med tom mage på sjukhuset. Rummet upptaget, förstår att någon behöver det bättre.Vet vad man längtar efter en säng när man suttit på akuten. och inte mår bra.


Kl 11 inget händer sen kommer killen som skött mina elektroder tidigare när jag var under uppsikt. och berättar att dom missat sända remissen för akutundersökning, han vet inte hur det  blir Klandrar inte honom han skriver inga remisser. Han var toppen att sköta om mig.

Efter 12 kommer  en läkare jag döper  honom till dr Yxskaft?? Vet tydligen inget. Säger att jag får åka hem.Blir kallad  om c:a en månad. Finns ingen akut tid Jag påpekade att dom missat remissen  Han såg lite snopen ut att jag visste det.Dom hade tagit blodtrycket och det var helt OK.Jag fick påpeka det, han tyckte det var bra Tydligt att jag skulle gå. 
 Undrade ska jag inte ha  mina mediciner. Har Du haft mediciner?
Upplyste doktor ?????  att jag fått järnmedicin  för  låg blodvärde, då hjärtat inte fick nog med syre. plus blodtrycksmedicin .


 Han sa jag ska kolla, kom tillbaka och meddelade att recepten nu fanns på apoteket Och jag fick komma tillbaka om jag blev dålig igen. Goddag  dr.Yxskaft  Kolla patientjournalen innan och snacka  mediciner med mig det var mitt jobb,

9 kommentarer:

 1. Marianne, du är en dam med skinn på näsan och sådana gillar jag!!!
  Fortsätt nu och ta hand om dig så att du slipper träffa Dr. Yxskaft igen!
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är det bra med skinn på näsan. Vet inte om jag är utskriven ordentligt sitter här med deras plastarmband om handleden. Det fanns ett kort på bordet att det kommer en förfrågan hur man upplevt det på avdelningen. Jag ska sätts mig ned och skriva ut just hur detta gick till.
   Enligt läkaren som gav mig permis hade jag min plats kvar Tror att om dom inte hittat något att dom gått vidare med orsaken till blodtryckshöjningen nu händer inget förän om en månad.
   Tänk om jag varit lite förvirrad fått åkt hem utan medicin.

   Så har jag ännu en dust jag måste ta hand om
   Glasögonen som inte fungerat
   Dom provade ut dom fast de såg att jag hade starr
   Väntar på operation efter besök på ögonkliniken.

   När jag var dit ingen och klagade tyckte optikern att jag kunde titta långt med de nya och läsa med dom gamla Tror han att jag tänker kasta 8.400 i sjön har han bedragit sig Oj vad tyg jag kunnat köpt för dom pengarna
   Ha det gott Maja

   Radera
 2. Ojoj,,ja det var ett bra namn på en doktor...Krya på dig!!kram

  SvaraRadera
 3. Oj... gissa om jag känner igen detta tillvägagångssätt?! Två gånger har det hänt oss... komma tillbaka på måndagmorgon och sen åka hem igen... 10 mil!! Man kan hålla sig för skratt! Men det värsta är ju att de inte uppdaterar sig innan de träffar patienten. Man kan väl kräva en adekvat vård iaf och ordentlig info. om fortsättningen!

  Så skriv du ner allt som hänt... det kan vara bra att ha om du behöver gå vidare med det hela till patientombudet. Sen ska de inte säga att vården inte har blivit försämrad... vi är alldeles för många som kan vittna om det!! Bra namn du gav läkaren!

  Ta nu hand om dig och vänta inte hemma om det händer nåt igen !!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hade hänt om jag varit lite oklar i huvudet. Fått gå hem utan medicin.
   Kände lite yrsel på fm. Ringde Hjärtmottagningen berättade vad som hänt och om yrseln
   Hon skulle ta kontakt med en annan läkare på avdelningen.Eftersom jag inte vill ha något stt göra med läkaren(Yxskaft)
   Den läkaren ringde inte tillbaka det fick dom göra från Hjärtmottagningen
   Ska testa ändra lite på medicinen
   Just nu känns det bra.
   Ha det gott.

   Radera
 4. Typiskt sjukvård av idag!
  Man behöver minsann vara stark idag för att få vård när man är sjuk! Hoppas dina mediciner hjälper som du äntligen fick.
  Ge dig inte med gråstarroperation, jag opererad mig i vinter, har aldrig sett så bra, behöver bara läsglasögon.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Finns alldeles för många Doktor Yxskaft som borde hålla till på ett lab eller så och hållas långt från patienterna!!
  Håller tummarna att du blir bra nu!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Inte på ett labb... titta hur det blev i Göteborg (tror jag). Där satt ett Yxskaft och friskförklarade 1oo-tals cancerpatienter som ju var sjuka!! Nä... de ska möjligen packa limpor på Coop!!

   Radera