Translate

tisdag 4 december 2012

INGET KÄRLEKSBREV.

Detta brev kommer jag att sända med tanke på strulet med min optiker.

Innan jag ev. besöker butiken vill jag redogöra vad som hände och hur jag upplevde besöket.
Jag vände mig till Er för jag förstod att jag hade starr.Tänkte det är en butik som funnits länge och det kändes tryggt.
Optikern sa Du har starr men jag får egentligen inte säga det.Jag behövde inte gå till ögonläkare.Hon frågade om jag körde bil,vilket jag gör, det var på gränsen att jag fick det.
Redan då tänkte jag att starr försämras väl men litade på Er. Som kund är man helt i händerna på Er.
När jag hämtade glasögonen fick jag dom lagda på disken och ett papper att läsa på. Påpekade att jag såg  bättre på håll men att de inte fungerade att läsa med.  Fick ingen respons sa själv att ögonen kanske skulle vänja sig.
Jag har haft glasögon sedan 70-talet Alltid har en optiker kollat att dom fungerat när jag hämtat dom.Inte fått dom lagda på disken med ett papper framför näsan.
När jag återkommer får jag förslaget att använda dom utomhus för att se långt och att Du skulle göra ett par läsglasögon och ett bra pris på dom.
Jag fick remiss till ögonläkare.
Hemkommen började jag tänka. Jag har betalt över 8000:- för  proggresiva glasögon som inte fungerar.men låter det stanna där
Jag blir opererad,ställd på kö för op. det andra ögat.Ringer och berättar det.Du säger att Du ska rätta till det ena glaset inte det andra.Det var inget starr på det när undersökningen gjordes.MEN hade Ni låtit läkare titta istället för att  prova ut glasögon hade båda ögonen varit fixade före utprovning.
Du sa  också att läkare blir arga om Ni skriver remiss  vid lite starr.
.
Ringde upp 5 optiker  varav 2 i andra kommuner.Ställde 2 enkla frågor.

 1.Om jag har starr på gränsen att få köra bil, provar ni ut glasögon.

Fyra provar aldrig ut om det finns minsta starr.
En sa  jag skulle sätta mig ner och ha en dialog visa så här se du nu och  så blir det med glasögon,sedan fick kunden avgöra remiss eller glasögon.

 2. Blir läkare arga om Ni skriver remiss  vid  minsta starr.
Ingen hade upplevt eller hört det.

Nu förstod jag att jag vänt mig till fel butik och fick nog.
Ringde att jag kommer och lämnar tillbaka glasögonen. Det skulle jag  få göra men inga pengar åter för undersökningen Sa det är jag helt införstådd med.
Sen talade Du om att Du inte ville se mig i butiken igen.

HELT OTROLIGT. Jag har inte bråkat, eller stulit något i butiken, endast ifrågasatt utprovningen och krävt att få lämna tillbaka de obrukbara glasögonen det med all rätt med facit i hand. Efter en stund bad Du om ursäkt.Jag var välkommen tillbaka.
26 okt opererades det andra ögat. Tacksam om Du ringer så vi får talas vid hur vi går vidare eller om jag får göra det själv.Han sa  vid ett tillfälle att han skulle provat ut till sin mormor. Det struntar jag fullkommligt i.
Tyder på att i den butiken göre sig inte mor och farmödrar sig besvär.

test

HAR PROBLEM MED INLÄGG DETTA ÄR ETT TEST