Translate

tisdag 4 december 2012

INGET KÄRLEKSBREV.

Detta brev kommer jag att sända med tanke på strulet med min optiker.

Innan jag ev. besöker butiken vill jag redogöra vad som hände och hur jag upplevde besöket.
Jag vände mig till Er för jag förstod att jag hade starr.Tänkte det är en butik som funnits länge och det kändes tryggt.
Optikern sa Du har starr men jag får egentligen inte säga det.Jag behövde inte gå till ögonläkare.Hon frågade om jag körde bil,vilket jag gör, det var på gränsen att jag fick det.
Redan då tänkte jag att starr försämras väl men litade på Er. Som kund är man helt i händerna på Er.
När jag hämtade glasögonen fick jag dom lagda på disken och ett papper att läsa på. Påpekade att jag såg  bättre på håll men att de inte fungerade att läsa med.  Fick ingen respons sa själv att ögonen kanske skulle vänja sig.
Jag har haft glasögon sedan 70-talet Alltid har en optiker kollat att dom fungerat när jag hämtat dom.Inte fått dom lagda på disken med ett papper framför näsan.
När jag återkommer får jag förslaget att använda dom utomhus för att se långt och att Du skulle göra ett par läsglasögon och ett bra pris på dom.
Jag fick remiss till ögonläkare.
Hemkommen började jag tänka. Jag har betalt över 8000:- för  proggresiva glasögon som inte fungerar.men låter det stanna där
Jag blir opererad,ställd på kö för op. det andra ögat.Ringer och berättar det.Du säger att Du ska rätta till det ena glaset inte det andra.Det var inget starr på det när undersökningen gjordes.MEN hade Ni låtit läkare titta istället för att  prova ut glasögon hade båda ögonen varit fixade före utprovning.
Du sa  också att läkare blir arga om Ni skriver remiss  vid lite starr.
.
Ringde upp 5 optiker  varav 2 i andra kommuner.Ställde 2 enkla frågor.

 1.Om jag har starr på gränsen att få köra bil, provar ni ut glasögon.

Fyra provar aldrig ut om det finns minsta starr.
En sa  jag skulle sätta mig ner och ha en dialog visa så här se du nu och  så blir det med glasögon,sedan fick kunden avgöra remiss eller glasögon.

 2. Blir läkare arga om Ni skriver remiss  vid  minsta starr.
Ingen hade upplevt eller hört det.

Nu förstod jag att jag vänt mig till fel butik och fick nog.
Ringde att jag kommer och lämnar tillbaka glasögonen. Det skulle jag  få göra men inga pengar åter för undersökningen Sa det är jag helt införstådd med.
Sen talade Du om att Du inte ville se mig i butiken igen.

HELT OTROLIGT. Jag har inte bråkat, eller stulit något i butiken, endast ifrågasatt utprovningen och krävt att få lämna tillbaka de obrukbara glasögonen det med all rätt med facit i hand. Efter en stund bad Du om ursäkt.Jag var välkommen tillbaka.
26 okt opererades det andra ögat. Tacksam om Du ringer så vi får talas vid hur vi går vidare eller om jag får göra det själv.Han sa  vid ett tillfälle att han skulle provat ut till sin mormor. Det struntar jag fullkommligt i.
Tyder på att i den butiken göre sig inte mor och farmödrar sig besvär.

6 kommentarer:

 1. Låter som att du borde skriva till socialstyrelsen om detta. Så här får man inte göra som optiker. Ta kontakt med dem och hör om personen är utbildad optiker. Lisbet T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får avvakta vad som händer efter brevet. Läs svaret till Bibbi här nedan. Tack för Du tittade in på min blogg.

   Radera
 2. Vilket strul det har varit med din optiker.
  Hoppas det gick bra med operationen och att du aldrig behöver besöka den optikern igen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Operationen var enkel och gick bra Helt otroligt vilken skillnad det blev.Jag måste tillbaka för han ska inte komma undan att göra nya åt mig. Läs svaret till Bibi nedan.Först kände jag obehag för att gå tillbaka men nu har jag kaxat upp mig.

   Radera
 3. Åhhh... vad arg jag blir!! Du ska inte ge dig med detta utan se till att få veta hur den personen kan ha rätt att utöva sitt yrke!! Tänk vilken skada som kan uppstå för många fler än dig själv! Synen är ju såå viktig! Såna kan inte få härja fritt!!
  Heja på!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det är ett företag som funnits sedan 1934, inom samma familj.jag litade på dom tänkte att optikerkedjorna som säljer 2 för priset av ett inte är lika seriösa. Jag har varit där tidigare och inte haft problem. Han var arg när jag sa att jag kommer ner och lämnar tillbaka dom.Jag tror han är ägaren av butiken
  Att han bad om ursäkt var inte för min skull.Han förstod nog vem han hade att göra med när han fick reda på att jag ringt andra optiker Han sa oxå att han skulle åka på semester och ville fira den utan att tänka på detta.Däremot vet han inget om hur glasögonen utlämnades. Likaså inget om vad den kvinnliga optikern sa vid utprovningen
  Min man var till en av kjedjorna för att prova glasögon nu erbjuds 3 par för priset av ett par han kan överlåta ett eller två par till någon annan Jag tänker prova ut åt mig mot endast priset av en undersökning.
  Kan vara trevligt med olika bågar på dom
  Jag tänker ändå kräva nya av den strulande optikern.
  Han ska inte komma undan.

  SvaraRadera